Een uitgeputte generatie of een generatie die zichzelf uitput?

Steeds meer jongeren worden geveld door stress en burn-out. Werkstress is beroepsziekte nummer 1. De meeste burn-outklachten komen voor bij mensen tussen de 25 en 35 jaar. Stress en burn-out blijft een actueel thema. Ook anno 2020.

De jongere generatie kwetsbaar voor burn-out

Een steeds jongere generatie wordt in toenemende mate kwetsbaar. Van de 25 tot 35-jarigen geeft 21% aan last te hebben van burn-outklachten. Van de jongeren tussen de 15 en 25 jaar zegt 12% zich aan het einde van de dag leeg of emotioneel uitgeput te voelen. Deze cijfers blijven stijgen. Burn-outklachten blijven toenemen. In de Corona-crisis heeft zo’n 7 op de 10 werkenden last van stress en spanning. Zo blijkt uit de laatste onderzoekscijfers.

Burn-out heeft een grote impact op de inzetbaarheid

Dit percentage is nog nooit zo hoog geweest. Stress is een groeiend probleem dat grote impact heeft op de inzetbaarheid van de jongste generaties. Het zijn de millennials, geboren tussen 1985 – 2000, die op dit moment de arbeidsmarkt toetreden.

Het zijn de millennials die straks de economie zullen gaan dragen. Dat terwijl het verzuim door stress groeit. De kosten voor organisaties bij langdurig verzuim lopen flink op. Daarom is het noodzakelijk dat leiders en HR-professionals hierop anticiperen. Alleen dan kunnen we de jongste generaties optimaal inzetbaar houden. In het belang van de jongeren, in het belang van vitale organisaties en een duurzame arbeidsmarkt.

Een vloek van de millennial…?

Het lijkt een vloek van de millennial. De toename van burn-out is een typisch millennial probleem. Of is er meer aan de hand?

Wie zijn die millennials eigenlijk en hoe zit het nu precies met burn-out? Wat zijn de effecten van een continue veranderende arbeidsmarkt? Welke impact hebben de flexibele arbeidscontracten? En wat zijn de gevolgen van een groeiende mismatch in vraag en aanbod?

Nieuwsgierig geworden?

In deze blogserie geef ik antwoorden. Ik deel je mijn bevindingen. Laat je inspireren. Laten we samen ons steentje bijdragen aan noodzakelijk en duurzame veranderingen. Samen staan we sterk. Met elkaar kunnen we de wereld positief veranderen!

“Make it a better (work)place!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Rianne

Rianne Bösecke

Trainer I Coach I Loopbaanadviseur (NOLOC gecertificeerd) – De nieuwe werkgeneratie ~ Van werkdruk naar werkgeluk!

Als nieuwe generatie coach help ik ambitieuze en gedreven mensen die vastlopen en zich willen bevrijden van negatieve stress en spanning, zodat ze MEER PLEZIER, MEER VOLDOENING en MEER ENERGIE uit hun werk en leven kunnen halen.

Andere artikelen

Menu